بهشت

  • خانه 
  • #ویروس -کرونا- منفعت  
  • تماس  
  • ورود 

پیام مدیر حوزه های علمیه

11 اردیبهشت 1403 توسط ارباب


✍️پیام تبریک مدیر حوزه علمیه خواهران قم، به اساتید حوزه‌های علمیه خواهران به مناسبت روز معلم

《✨ا ﷽ ا✨》

حمد و ستایش خدای راست که علم و خرد را موجب سروری آدمیان قرار داد و در کتابش به قلم سوگند یاد کرد ﴿ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ﴾ و پیامبران را برای هدایت و آگاهی بخشی مبعوث کرد.

تعلیم پرتویی از صفات خداست آنجا که در اولین آیات نازل‌شده بر پیامبرش، خود را به مقام تعلیم علم توصیف می‌کند…

﴿اقْرَأْوَرَبُّكَ‌الْأَكْرَمُ، الَّذِی‌عَلَّمَ‌بِالْقَلَمِ﴾

▫️تعلیم و تعلّم مهارت الهی شدن و هدایتگری‌ است برای کسانی که شایسته‌ی این موهبت شناخته شده‌اند و ظرفیت قدر و قیمت آن را یافته‌اند.

▫️استاد شهید مطهری یکی از بارزترین و پیشروترین متفکّران اسلامی در عصر جدید است که در گستردگی فکر، درك زمان، شناخت مسائل فکری، توجه به واقعیات و آشنایی با مبانی دینی سرآمد هم‌عصران خویش بود. او توانست عمر پربرکت خود را در راه شناخت عمیق اسلام و شناساندن این مکتب حیات‌بخش از زوایای مختلف به شیفتگان علوم و معارف اسلامی و مبارزه سرسختانه با کجروی‌ها و انحرافات صرف نماید.

▫️قطعاً در این میان نشستن بر کرسی استادی در حوزه‌های علمیه که مرکز تعلیم معارف اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) و نشر معارف دین و تربیت عالمان عامل و سالکان مسیر وصل به خداوند متعال است توفیقی مضاعف بوده که شأنیتی ویژه و خاص دارد و البته وظایف سنگین‌تری را هم به دنبال خواهد داشت، همینطور طلاب و شاگردان اساتید حوزه علمیه نیز در پاسداشت مقام استاد خود و حفظ شئون شاگردی و استادی رسالت مهم‌تری دارند.

▫️روزآمدی، قوت بنیه‌ی علمی و اخلاقی، شناخت اهداف نظام‌های فکریِ حاکم بر دنیا و دغدغه‌مندی تربیت از مهم‌ترین لوازم قشر عظیم معلم در کشور ماست که با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری صحیح مربیان معلم پرور و تمسک به منابع اسلامی دست‌یافتنی‌ بوده و ثمربخش سرمایه‌های عظیم برای پیشرفت جامعه اسلامی خواهد بود.

▫️امروز که جامعه بیش از هر زمانی نیازمند تعالیم دینی و شناخت معارف دین است قطعاً جایگاه ویژه اساتید حوزه علمیه بیش از گذشته مورد توجه باید قرار گیرد که صالحان و نیکان در این مسند خطیر حضور یافته و تعالیم ارزشمند مکتب اهل بیت (علیهم‌السلام) را به طلاب علوم دینی آموزش داده و تعالیم اخلاقی و انسانی دین مبین اسلام را به علم‌آموزان تعلیم نمایند.

▫️مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم، صمیمانه‌ترین تبریکات و تحیات را خدمت اساتید معزز حوزه‌های علمیه خواهران تقدیم نموده و از خداوند متعال، توفیقات روزافزون برای اساتید مکتب علم و اندیشه امام صادق (علیه‌السلام) مسئلت دارد.

🌾⃟🕊🌼჻࿐✰


🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

 نظر دهید »

تلگرانه

08 اردیبهشت 1403 توسط ارباب

تلگرانه 

این روزها پویس بهترین درس از استاد تو شبکه های مجازی راه انداخته شده و هرکدام ما از استادمون میگیم که بهترین درس کدام بود که گرفتم 

اما و ولی ایا حفظش کردم همراه زندگیم بوده است در خوشحالی و غم از اون بهترین استفاده کرده ام ؟

برچه اساس این بهترین را از استاد گرفتم چون در استاد عمل را دیدم یا به جهت من خوشم اومده از این استاد دیدم این سخنش، این رفتارس، این حرکاتش بهترین است وحالا در پویش دارم میگم این استاد بهترین است .

 شاخصه استادی 

1- استاد اهل عمل باشه

2 -تورا مرید خود نکند 

3- حتی تشر استاد برای من بهترین باشه

4- ظاهر استاد متشرع باشد نه قابل پسند من

 نظر دهید »

تربیت فرزند

02 اردیبهشت 1403 توسط ارباب
تربیت فرزند


ادامه »

 نظر دهید »

مهم برای مادرها

29 فروردین 1403 توسط ارباب


 نظر دهید »

تخریب بقیع

29 فروردین 1403 توسط ارباب

به مناسبت تخریب  بقیع

جهبه حق و باطل از زمان افرینش انسان در پی پذیرش هدیه یکی از فرزندان ادم بوجود امده جبهه باطل چون خود میداند حق نیست برای اثبات خود و جمع کردن نیرو علاوه بر تخریب شخصیتها و رهبران جبهه حق و شهادت انان و اینکه  برای نسل بی اثر باشند در دستور کار خود تخریب قبور شخصیتها و رهبران جبهه باطل قرار دادند

تخریب قبر امام حسین علیه السلام توسط متوکل ، تخریب قبور ائمه بقیع توسط وهابیان ، تخریب قبور اصحاب امیر المومنین توسط داعش در این زمان همه حکایت از این دارد که خود جبهه باطل بر باطل بودن خود اذعان دارد.

خدایا امام زمان مارا برسان و جبهه حق را در حقانیت خود به پیروزی برسان

  

 نظر دهید »

روایت امام صادق علیه السلام

27 فروردین 1403 توسط ارباب

🍀امام صادق علیه‌السلام:

🔸هر کس دعایی کند و از پیامبر یادی نکند،
دعایش بالای سرش بال و پر می‌زند
وقتی (با صلوات) از پیامبر یاد کند دعایش پر خواهد کشید.

🔹من دَعا و لَم يَذكُرِ النَّبِيَّ رَفرَفَ الدُّعاءُ عَلى رَأسِهِ، فَإِذا ذَكَرَ النَّبِيَّ رُفِعَ الدُّعاء

📚 الكافي، ج‏۲، ص۴۹۱.

🔸صلوات، رمز بالا رفتن دعا

 نظر دهید »

وظیفه مهم زن

27 فروردین 1403 توسط ارباب

وظیفه مهم زن

یکی از وظایف مهم زن، عبارت از این است که فرزند را با عواطف، با تربیت صحیح، با دل دادن و رعایت و دقّت، آن چنان بار بیاورد که این موجود انسانی -چه دختر و چه پسر- وقتی که بزرگ شد، از لحاظ روحی، یک انسان سالم، بدون عقده، بدون گرفتاری، بدون احساس ذلّت و بدون بدبختی‌ها و فلاکت‌ها و بلایایی که امروز نسل‌های جوان و نوجوان غربی در اروپا و امریکا به آن گرفتارند، بار آمده باشد.
۱۳۷۵/۱۲/۲۰

 

 نظر دهید »

سردار دلها

29 خرداد 1400 توسط ارباب

خواهر و برادر رفتید رای بدین؟وقت داره تموم میشه

 نظر دهید »

سردار دلها

29 خرداد 1400 توسط ارباب

خواهر و برادر رفتید رای بدین؟وقت داره تموم میشه

 نظر دهید »

سردار دلها

29 خرداد 1400 توسط ارباب

خواهر و برادر رفتید رای بدین؟وقت داره تموم میشه

 نظر دهید »

#عنبر -نساء

11 فروردین 1399 توسط ارباب

#عنبر -نساء
#عنبر -نساء-بهترین ضد عفونی  برای این روزهای کرونایی  با ارزانترین قیمت سفارش  از شما عرضه از ما بااین ماده می تونید زندگی خود را ضد عفونی  کنید وسالم وبدون دغدغه زندگی کنید

https://behesht1393.kowsarblog.ir/عنبر-نساء

 نظر دهید »

#عنبر -نساء

11 فروردین 1399 توسط ارباب

#عنبر -نساء-بهترین ضد عفونی  برای این روزهای کرونایی  با ارزانترین قیمت سفارش  از شما عرضه از ما بااین ماده می تونید زندگی خود را ضد عفونی  کنید وسالم وبدون دغدغه زندگی کنید

 نظر دهید »

#منفعت

01 فروردین 1399 توسط ارباب

​یافاطمه زهرا(س):

?

#امام_حسن_عسگری(ع) میفرمایند؛

هیچ بلایی نیست مگر اینکه خداوند در آن نعمتی قرار داده است.

???

خدا جونم ،

چی قایم كردی تو دستات برامون 

 نظر دهید »

به مناسبت شهادت امام موسی کاظم

01 فروردین 1399 توسط ارباب

​?????????

بسم الله الرّحمن الرّحیم 

امام كاظم عليه السلام : مَن استَوى يَوماهُ فَهُوَ مَغبونٌ و مَن كانَ آخِرُ يَومَيهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعونٌ و مَن لَم يَعرِفِ الزِّيادَةَ في نَفسِهِ فَهُوَ في نُقصانٍ و مَن كانَ إلَى النُّقصانِ فَالمَوتُ خَيرٌ لَهُ مِنَ الحَياةِ ؛ [ بحار الأنوار ، ج 78 ، ص 327 .]

امام كاظم عليه السلام :كسى كه دو روزش با هم برابر باشد، زيان كار است. كسى كه امروزش بدتر از ديروزش باشد ، از رحمت خدا به دور است . كسى كه رشد و بالندگى در خود نيابد ، به سوى كاستى ها مى رود و آن كه در راه كاستى ونقصان گام بر مى دارد مرگ برايش بهتر از زندگى است .

?????????

ان شاءالله خداوند متعال زیر سایه باب الحوائج موسی بن جعفر علیه السلام،  سال ۹۹ را سالی پر از خیر و برکت، همراه با سلامتی و سعادت برایتان مقدر و مقرر فرماید.

?????????

 نظر دهید »

#وقتی- زیارت -ممکنه نیست

28 اسفند 1398 توسط ارباب

​?❤️?????

? حال که محرومیم از توفیق زیارت، بیاییم برای جبران، بر معرفت خود #بیش_از_پیش بی‌افزاییم…

? قال عبدالسلام بن صالح الهروی: سمعت الرضا(ع) یقول: رحم الله عبدا احیی امرنا. قلت: و كیف یحیی امركم؟ قال: یتعلم علومنا و یعلمها الناس 

? عبدالسلام هروی می گوید: از امام رضا(ع) شنیدم می فرمود: خدا رحمت كند كسی را كه امر ما را زنده كند. گفتم: چگونه این كار را انجام دهد؟ فرمود: آموزشهای ما را یاد بگیرد و به مردم بیاموزد

? وسائل الشیعة ج 18 ص 102

??????

 نظر دهید »

#درمان -اضافه --وزن

28 اسفند 1398 توسط ارباب

​درمان اضافه وزن⚠️برای کاهش اضافه وزن و یا از بین بردن و کاهش اشتهای کاذب باید از ⇦کاهو قبل از غذا و بین غذا و بعد از آن بدون سس استفاده کرد➜?کاهو حجم بخشی از معده را اشغال می کند و جلوی پرخوری را می گیرد.?همچنین باید مخلوطی به این صورت درست کرد: ⚖پنجاه گرم زیره ی سیاه با پنجاه گرم تخم #کرفس و پنجاه گرم زنیان (اگر فرد حامله و یا شیرده نباشد) ➜⇦و بیست گرم زیره ی سبز شیرین (بادیان رومی) و آن را قبل از هر غذا به مقدار یک قاشق مرباخوری با ماست شیرین و دوغ شیرین کم چرب میل کرد?   ❍⇦کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید یک سری مسائل را رعایت کنند?⇦ زیرا این بیماری موجب غلظت خون و گردش خون ضعیف در اندام تحتانی و از زانو به پائین می شود ?بافت عروق، بافت عصبی، بافت عضله و بافت پوست و زخم نیز می تواند در بدن فرد بروز کند که گاه موجب قطع عضو می شود.??خیار بوته ای (نه درختی و گلخانه ای) که نود درصد آن آب است برای⇦ شادابی پوست مفید است⇦زیرا ویتامینC دارد و ضد چین و چروک بوده و ملین و ضد یبوست می باشد➜ ?مغز خیار برای کاهش #قند_خون مفید می باشد✔️      

 نظر دهید »

عصر عاشورا

14 شهریور 1398 توسط ارباب

​

 نظر دهید »

ماجرای تابلوی عصر عاشورای استاد فرشچیان

14 شهریور 1398 توسط ارباب

#سلام جالب وشنیدی هست ارزش داره وقت صرف خوندنش کنی
استاد فرشچیان و ماجرای تابلوی عصر عاشورا"پدرم نماینده شرکت فرش در اصفهان بود. استادی بود که برای ایشان نقش فرش می کشید. یک بار پدرم مرا پیش او برد. استاد، نقش یک آهو را به من داد و گفت از روی آن نقاشی کن. تا صبح فردا حدود دویست طرح در اندازه ها و جهت های مختلف کشیدم.برای استاد باور کردنی نبود. هنرجویان امروز بعد از اندک زمانی خدا را هم بنده نیستند. من آن قدر رنگ برای استادم سابیدم که کف دست هایم پینه بست.

سه سال پیش از انقلاب، روز عاشورا بود، مادرم گفت: برو روضه گوش کن تا چند کلام حرف حساب بشنوی. گفتم: من حالا کاری دارم بعد خواهم رفت.

رفتم اتاق، اما خودم ناراحت شدم. حال عجیبی به من دست داد، قلم را برداشتم و تابلو” عصر عاشورا” را شروع کردم. قلم را که برداشتم همین تابلو شد که الان هست، بدون هیچ تغییری.

الان که بعد از سی سال به این تابلو نگاه می کنم، می بینم اگر می خواستم این کار را امروز بکشم، باز هم همین تابلو به وجود می آمد، بدون هیچ تغییری. یک چیزی دارد این تابلو که خود من هم گریه می کنم، و آن مرکز تصویر است که نیست و آن خود امام حسین (ع) است..

 نظر دهید »

آزاده‌ام امّا گرفتار تو هستم؛ خارم که خواهم در گلستان تو باشم

13 شهریور 1398 توسط ارباب

 نظر دهید »

آزاده‌ام امّا گرفتار تو هستم؛ خارم که خواهم در گلستان تو باشم

13 شهریور 1398 توسط ارباب

#مقتل- خوانی 

ادب تنها چیزی که می تونه پاپان کار انسان را به رضایت خداوند ختم بکنه و عافیت به خیری بیاره ، انسان چه در گفتار چه در رفتار وچه در عمل اگر ادب را رعایت کرد یک راه آشتی وباز گشتی را برای عوض شدن خود قرار میده که خودشم از آن خبر نداره ولی خداوند هواشا نگه میداره تا عافیت بخیر بشه یکی از این افراد حر است حر ادب نگه داشت ببینید چه عاقبتی پیدا کرد؟ حر با هزار سوار آمد سر راه امام حسین(ع) را گرفت. گفت: از این طرف نباید بروید از آن طرف بروید اما حواسش جمع است. خیلی تند نمی رود، راه آشتی می گذارد. تا امام حسین (ع) فرمود: ظهر است می خواهیم نماز بخوانیم، حرّ گفت: هم با شما نماز می خوانم. فرمود: تو با ما نماز می خوانی؟ گفت: من که می دانم پسر فاطمه (س) هستی. عقیده ام با تو است. پول و حقوق و شکم پروری مرا سر راهت آورده است و الاّ دلم با تو است. نمازشان را خواندند. حرّ باز نگذاشت امام (ع) به راه خودش ادامه دهد. امام حسین (ع) ناراحت شد . فرمود: { ثکلتک اُمُّک؛} مادرت به عزایت بنشیند! یک نگاه به ابی عبدالله کرد و گفت: چه کنم که مادرت فاطمه (س) است. این احترامها عاقبت به خیری دارد. این راه آشتی است. حرّ در لشکر عمرسعد، رئیس قبیله و سردار یک جمعیت است. همین طور که داشت در لشکر عمر سعد قدم می زد یک وقت دید یک صدایی به گوشش رسید: یا حرّ « أبْشِرُ بِالجَنَّهِ؛» ای حرّ بشارتت می دهم به بهشت. به خدا اگر این صدا به گوشش نخورده بود این طرفی نمی شد. آی خدای عوض کن، آی خدای حرّ عوض کن، امشب یک ندای دیگری بده!و این بدها را عوض کن! حرّ تصمیمش را گرفت. گفت: بالاتر از کشته شدن که نیست بهشت می ارزد. به بهانه ای که اسبش را آب بدهد آمد طرف نهر و از طرف نخلستان خود را به لشکر امام حسین (ع) رسانید. برای امام حسین (ع) میهمان آمده است. آی حسین! امشب هم یک عده حرّ داری. حرّ آمد. آقا یک نگاهش کرد دید منقلب است. سرش را پایین انداخته است. ادب را ببین؟ امام حسین(ع) آمد نگاهش کرد. هر کس دیگر به جای آقا بود راهش نمیداد، کسی که امام حسین(ع) را به کشتن داد حرّ بود. ولی امام حسین(ع) او را پذیرفت اومد جلو گفت: حسین جان اجازه بده برم جبران کنم، من دل بچه هات لرزوندم، من راه تو رو سد کردم، ابا عبدالله کسی بدون جواب نمیزاره، ببین چی بهش گفته پیش از ولادت ما دلت را برده بودیم وقتی افتاد رو زمین شاید تو دل حر غوغا بود، هی به خودش میگفت: نکنه آقام نیاد، میگن حضرت اومد حر رو به آرزوش رسوند، روایت میگه حضرت رسید سر حر رو روی دامنش گذاشت، زخم عمیقی به سر حر اصابت کرده، میگن حضرت دستمال سفدی داشت زخم سر حر رو بست، یا صاحب الزمان اما دل‌ها بسوزد برای آن آقایی که خودش« وَضَعَ خَّدهُ عَلَی التّراب» سرش را روی خاک کربلا گذاشت و جان داد؛ هر چی ناله داری هر چی نفس داری بگو یا حسین ……. « أالهمَ انَا نسئلک و ندعوک باسم العظیم بحقَ الزَهراء یا الله!» #به-قلم-خودم

 2 نظر

آزاده‌ام امّا گرفتار تو هستم؛ خارم که خواهم در گلستان تو باشم

12 شهریور 1398 توسط ارباب

 سلام : به مناسب شب چهارم محرم که نامگذاری شده به نام حربن یزید ریاحی زبان حال امام حسین  علیه السلام بعد از باگذشت حر به سوی امام در روز عاشورا

التماس دعا:

 

 نظر دهید »

سواد رسانه ای نیاز هر ایرانی

15 مرداد 1398 توسط ارباب

کودکان با رسانه ها و کلاسها خلاق نمیشوند!!چند پیشنهاد برای والدین:

1- محیط امنی برای کودکان فراهم کنید. 

بسیاری از والدین امروزه نگران امنیت کودکان خود بوده و اجازه نمی‌دهند کودکان به تنهایی بیرون رفته و مشغول بازی شوند که البته نگرانی به جا و قابل درکی است. اما کودکان به بازی در فضای آزاد و بدون نظارت مستقیم والدین نیاز دارند. بنابراین سعی کنید فضای امن و مناسبی برای بازی آزاد کودکان بیابید. حیاط منزل، زمین بازی کودکان، حیاط مدرسه و.. مکان‌های مناسبی هستند که می‌توان با نظارت غیر مستقیم و دورادور، کودکان را آزاد گذاشت تا بازی‌های خود را ابداع کنند و خلاقیت را تمرین نمایند.

2- اسباب بازی‌های ساده و بدون قاعده مشخص برای کودکان فراهم کنید. 

برای مثال لگوها، آجرک های خانه سازی، توپ و وسایل نقاشی، خمیر بازی و غیره ابزارهای ساده‌ای هستند که بازی با آنها قاعده از پیش تعیین شده‌ای ندارد و سبب افزایش خلاقیت کودکان می‌شوند. در عوض اسباب بازی‌هایی که شکل و قاعده مشخصی دارند و کودکان باید برای بازی با آنها از قواعد خاصی تبعیت کنند، نمی‌توانند موجب رشد خلاقیت شوند.

3-وقت کودکان را با انواع کلاس‌ها و یا برنامه های رسانه ها و گوشی ها پر نکنید. 

امروزه بسیاری از والدین تنها راه تربیت کودکان را ثبت نام او در انواع و اقسام کلاسهای هنری، علمی و ورزشی می‌دانند و کودکان وقت آزاد کمی برای شکوفایی خلاقیت خود دارند. الکایند معتقد است در نسل‌های گذشته کودکان اکثر اوقات خارج از مدرسه خود را اوقات فراغت می‌دانستند و می‌توانستد به طور آزاد از آن استفاده کنند اما امروزه بیشتر اوقات کودکان به جز مدرسه، صرف تلویزیون، کامپیوتر و کلاس‌های مختلف می‌شود.

این در حالی است که محققان بر این باورند که هر کودک دست کم به ۸ ساعت زمان آزاد برای فعالیت‌های خلاق و بازی در محیط خارج از منزل نیاز دارند. بنابراین پیشنهاد می‌شود به جای ثبت نام حتی کودکان سه- چهار ساله در انواع کلاسهای فوق برنامه، فرصتی را برای بردن او به پارک و بازی در محیط طبیعی با دوستان و همسالان او اختصاص دهید.

•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•

سواد رسانه ای نیاز هر ایرانی

🔴فضای مجازی رها شده منشا اصلی بحران و جنون جنسی در جامعه

⭕️بارها از بلوغ زود رس در جامعه و گلایه های والدین شنیده ایم دلیل این بلوغ زود رس چیست

🔸یکی از این دلایل شبکه های اجتماعی از جمله اینستا گرام و تلگرام است

🔻اینستاگرام که اینک محبوبترین شبکه اجتماعی است عرصه تاخت و تاز لب‌های غنچه‌ای و عضلات ورم کرده شده است. ویترینی که در آن پروتزها و عضلات به نمایش گذاشته می‌شوند.

🔻برانگیختن میل جنسی اصلی ترین سازوکارِ افزایش فالوئرهاست. آنچه که در فضای مجازی جریان دارد نسخه دیگریست از واقعیتی وقیح که با آن سروکار داریم. مناسباتی که سراپا جنسی اند.

🔻تلگرام با حجم عظیمی از مطالب جنسی حتی در کانالها و گروهای غیر جنسی حس کجکاوی کودکان را به سمت و سوی این مطالب سوق میدهد

🔻در تلگرام مطالبی به راحتی یافت میشود و در دسترس کودکان قرار دارد که شاید والدین هم از این مطالب اطلاع ندارند و اوضاع گروهای تلگرامی که واویلای دیگریست

🔻از دوستی های اجتماعی بگیر تا آگهی های استخدام. از مهمانیها بگیر تا محیط های کاری روابط بدوا یا موخرا مجرایی جنسی می یابند این آشوب و فوران میل جنسی چه چیزی را به ما نشان می دهد

•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•

سواد رسانه ای نیاز هر ایرانی

 نظر دهید »

سواد رسانه ای

15 مرداد 1398 توسط ارباب

#خطرات_فضای_مجازی برای کودکان ونوجوانان 
در فضای مجازی، امکان برقراری تماس‌های نامناسب فرزندان با افرادی که ممکن است قصد سوء استفاده، بهره برداری و یا تجاوز به حریم خصوصی آنها را داشته باشند، وجود دارد.
در فضای مجازی، امکان بروز رفتارهای نامناسب کودکان به واسطه تاثیرپذیری از شیوه‌های برخورد آنلاین دیگران مانند ارائه اطلاعات شخصی در مکان‌هایی که افراد بسیار زیادی به آنها دسترسی خواهند داشت، وجود دارد. بر همین اساس، امکان تبدیل شدن کودکان و نوجوانان به عامل و یا هدف “زورگیری‌ سایبری*” وجود دارد.
در فضای مجازی، امکان دسترسی به محتوای نامناسب مانند فیلم‌ها، تصاویر، مطالب و نوشته‌های،ضد دینی، غیر اخلاقی، نژادپرستانه، خشونت آمیز و دیگر موارد مضر و خطرناک یکی دیگر از مواردی است که کودکان و نوجوانان را به شدت در معرض تهدید قرار می دهد.
در فضای مجازی، امکان تجارت گرایی که شامل بازاریابی و تبلیغات گسترده با محوریت کودکان می شود، وجود دارد.
در فضای مجازی، امکان دسترسی فرزندان به اطلاعات شخصی والدین و یا افراد دیگر که روی رایانه آنها ذخیره شده‌اند، وجود دارد.
در فضای مجازی، استفاده بی دقت و یا ناآگاهانه فرزندان می تواند احتمال آلودگی رایانه و یا دستگاه‌های دیگر به ویروس‌ها و بدافزارها را افزایش دهد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•

سواد رسانه ای نیاز هر ایرانی

 نظر دهید »

پیوند اسمانی

24 شهریور 1394 توسط ارباب

به مناسبت   اول ذی‌الحجه سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) دیدگاه  قرآن کریم درباره ازدواج را به اختصار بررسی می‌کنیم.
قرآن و به تعبیری اسلام، برنامه منسجمی برای این دوره از زندگی بشر دارد؛ همان گونه که در سایر مسائل نگاه جامع وجود دارد. مسئله‌ای که از یک سو، توالد و تناسل بشر در آن قرار دارد و از سویی نیاز غریزی انسان را تأمین می‌کند و از سویی نیز اولین و مهمترین کانون اجتماع را تشکیل می‌دهد و اولین حلقه تربیتی نیز هست.

بیان کامل تمام ابعاد این مسئله، بسیار فراتر از این مجال است و آیات آن نیز بسیار است. آیاتی که به ازدواج ترغیب و تشویق می‌کند، آیاتی که حقوق زن و شوهر را تبیین می‌کند، آیاتی که مربوط به فرزندان است. آیاتی که تخطی کنندگان از مسیر صحیح ازدواج را توبیخ کرده و مجازات آن‌ها را تبیین می‌کند، آیاتی که با بیان لزوم عفت و حجاب، عطش‌های بی‌جا را ریشه کن می‌کند.

آیاتی که آفت‌های کانون خانواده را مورد بررسی قرار می‌دهد و راهکارهایی برای حل معضل تبیین می‌کند و … حتی آن جا که قرآن از نفس اماره می‌گوید، به این مسئله گره می‌خورد، چون تمام ابعاد بشر به یکدیگر مرتبط است و تغییر در هر گوشه‌ای، ما را با معادله‌ای جدید مواجه می‌کند.

بنابراین ضمن توجه دادن به این سیستم منسجم و یک پارچه باید گفت که ازدواج در قرآن بسیار مورد ترغیب و تشویق قرار گرفته است:

۱٫ «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامى مِنْکُمْ وَ الصَّالِحِینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِیمٌ؛(نور/۳۲) مردان و زنان بى همسر خود را همسر دهید و همچنین غلامان و کنیزان صالح را، اگر فقیر و تنگدست باشند. خداوند از فضل خود آنها را بى ‏نیاز مى‌سازد خداوند گشایش دهنده و آگاه است».

۲٫ «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَ رَحْمَهً إِنَّ فِى ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛(روم/۲۱) و از نشانه‌هاى او این است که همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میانتاتان مودت و رحمت قرار داد. در این نشانه‌هایى است براى گروهى که تفکر مى‌کنند».

۳٫ «وَ إِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تُقْسِطُوا فِى الْیَتامى فَانْکِحُوا ما طابَ لَکُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَهً أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ ذلِکَ أَدْنى أَلَّا تَعُولُوا؛(نساء/۳) و اگر مى‌ترسید که [به هنگام ازدواج با دختران یتیم‏] عدالت را رعایت نکنید [از ازدواج با آنان چشم پوشى کنید و] با زنان پاک [دیگر] ازدواج کنید دو یا سه یا چهار همسر و اگر مى‌ترسید عدالت را [درباره همسران متعدد] رعایت نکنید، تنها یک همسر بگیرید و یا از زنانى که مالک آنهایید، استفاده کنید. این کار از ظلم و ستم بهتر جلوگیرى مى‌‏کند».

همچنین علاوه بر آیات، روایات بسیارى نیز در این زمینه وجود دارد چنان که از پیامبر اکرم ‏صلى الله علیه و آله نقل شده است: «هر کس ازدواج کند، به درستى که از نصف دینش پاسدارى کرده است».

یا اینکه ایشان فرموده‌اند: «ما بنى بناء فى الاسلام احب الى الله عز و جل من التزویج»؛ هیچ بنایى در اسلام محبوب‏‌تر از ازدواج، نزد خداوند بنا نشده است.

بنابراین کوچکترین تردیدی در جایگاه عالی ازدواج در نگاه اسلام از منظر اخلاقی و اجتماعی نیست. هر چند ممکن است در بعضی از آئین‌ها، این پیوند را مقدس نداند و پرهیز از آن را نیکو بشمارند! مانند راهبان مسیحی که از نظر ما راهی صحیحی نمی‌روند.

 4 نظر

بقیع

19 مرداد 1394 توسط ارباب

حضرت امام جعفر صادق(ع) پيشواي ششم مسلمانان، در اين روز به دست خليفه ي عباسي، منصور دوانيقي مسموم و در مدينه به شهادت رسيد. امام صادق(ع) به شيخ الائمه نيز معروف است زيرا عمر ايشان از تمامي ائمه اطهار(ع) طولاني تر است. حضرت را در قبرستان بقيع در كنار پدر، جدّ و امام حسن مجتبي(ع) دفن كردند.

آن امام به هنگام شهادت شصت و پنج سال داشته و مدت سي و چهار سال از امامت حضرتش مي گذشت.

در ميان امامان معصوم(ع)، براي هيچ كدام همانند امام صادق(ع) فرصت و شرايط مساعدي پيش نيامد تا بتوانند در سطح وسيع به انقلاب فرهنگي بپردازند و با تشريح فرهنگ غني و پُرمايه ي اسلام، بر گسترش اين دين آسماني بيفزايند. ولي براي امام صادق(ع) اين فرصت، در گير و دار كشمكش ها و رودرويى بني اميه و بني عباس و جنگ قدرت به دست آمد. آن بزرگمرد علم و عمل از اين فرصت استفاده ي كامل كرد و اسلام و فقهِ آن را از ديدگاه ائمه ي اهل بيت(ع) معرفي نمود و با تربيت شاگردان بسيار و برجسته، حيات تازه اي به اسلام و مسلمين بخشيد و فرهنگ ناب تشيّع را كه از متن اسلام محمدي و علوي نشأت گرفته بود به جهانيان عرصه كرد. امام صادق(ع) به عنوان رييس مذهب جعفري حوزه ي علميه ي اسلامي در سطح عميق و وسيع تشكيل داده و علوم اسلامي را تدريس مي نمود. در اين حوزه، چهار هزار نفر به فراگيري علوم آل محمد(ص) مي پرداخته و حضرت در اين زمان، اسلام اصيل را از زير حجاب تيره و تار اسلام بني اميه و بني عباس آشكار ساخت.

منبع : برنامه روزشمار تاريخ ازمركز پژوهشهاي صدا و سيما

آیات و روایات متناسب :

شهادت امام صادق عليه السلام

امام كاظم عليه السلام :

كانَ يُعرَفُ مَوضِعُ سُجُودِ أبي عَبدِاللَّهِ بِطيبِ رِيحِهِ

سجده گاه امام صادق عليه السلام از بوي خوش آن شناخته مي شد

الكافي ، ج 6 ، ص 511 .

مالك بن أنس (فقيه المدينة) :

كانَ الصادقُ عليه السلام رَجُلاً لايَخلُو مِن إحدي ثَلاثِ خِصالٍ : إمّا صائماً و إمّا قائماً و إمّا ذاكِراً و . . . طَيِّبُ المُجالَسَةِ ، كَثيرَ الفَوائدِ

امام صادق عليه السلام هميشه در يكي از سه حالت بود : يا روزه دار بود يا در حال نماز و يا ذكر مي گفت . . . مجلسش نيكو و نفعش فراوان بود

بحار الأنوار ، ج 47 ، ص 16 .

سخنان برگزيده

امام صادق عليه السلام :

الغِيبَةُ أن تَقولَ في أخيكَ ما سَتَرهُ اللَّهُ عَلَيهِ

غيبت آن است كه درباره برادرت چيزي بگويي كه خداوند آن را پنهان كرده است

ميزان الحكمه ، ح 15510 .

امام صادق عليه السلام :

لايَتِمُّ المَعروفُ إلاّ بِثَلاثٍ : تَعجيلِهِ و تَصغيرِهِ و تَستيرِهِ

كار نيك تمام نمي شود مگر به سه چيز : شتاب در انجام دادن ، كوچك شمردن و پنهان داشتن آن

خصائص الائمه ، ص 100 .

امام صادق عليه السلام :

أروَحُ الرُّوحِ اليَأسُ عَنِ النّاسِ

خوش ترين آسايش ، نوميدي از مردم است

مشكاة الأنوار ، ص 324 .

امام صادق عليه السلام :

صِلَةُ الرَّحِمِ تُهَوِّنُ الحِسابَ يَومَ القيامَةِ

صله رحم حساب را در روز قيامت آسان مي كند

بحار الأنوار ، ج 78 ، ص 210 .

امام صادق عليه السلام :

مَن يَثِقَ بِاللَّهِ يَكفِهِ ما أهَمَّهُ مِن أمرِ دُنياهُ و آخِرَتِهِ

هر كه به خدا اعتماد كند ، خداوند كارهاي دنيا و آخرتش را ، كه او را بي قرار كرده اند، كفايت مي كند

تحف العقول ، ص 304 .

امام صادق عليه السلام :

إعمَلِ اليَومَ فِي الدُّنيا بِما تَرجُو بِهِ الفَوزَ فِي الآخِرَةِ

امروز در دنيا كاري كن كه به وسيله آن اميد رستگاري در آخرت داري

تحف العقول ، ص 306 .

امام صادق عليه السلام :

مَن عَيَّرَ مُؤمِناً بِذَنبٍ لَم يَمُت حَتّي يَرتَكِبَهُ

هر كس مؤمني را بر انجام دادن گناهي سرزنش كند ، نمي ميرد تا آن كه خود آن گناه را مرتكب شود

الكافي ، ج 2 ، ص 356 .

امام صادق عليه السلام :

ضَمِنتُ لِمَنِ اقتَصَدَ أن لايَفتَقِرَ

من ضمانت مي كنم كه هر كه ميانه روي پيشه كند ، فقير نشود

الخصال ، ص 9 .

امام صادق عليه السلام :

إعرِفُوا مَنازِلَ النّاسِ عَلي قَدرِ رِوايَتِهِم عَنّا

منزلت مردم را به اندازه نقل حديث شان از ما بشناسيد

الكافي ، ج 1 ، ص 50 .

امام صادق عليه السلام :

بَرُّوا آبائكُم يَبَرَّكُم أبنائُكُم

به پدرانتان نيكي كنيد تا فرزندانتان به شما نيكي كنند

تحف العقول ، ص 359 .بقیع

 4 نظر

نماز

17 مرداد 1394 توسط ارباب

نماز

 نظر دهید »

حجاب

17 مرداد 1394 توسط ارباب

حجاب

 نظر دهید »

دعوت

17 مرداد 1394 توسط ارباب

تشیع پیکر شهدای غواص در آران وبیدگل جای همه شما خالی  ، یکی از آنان ازهمین 

آب وخاک بود که دوستانش اورا همراهی کردند واو هم به رسم میزبانی آنان را بدرقه کرد وهفته آینده بعد از 30سال در جمع مردم شهر ودر خانه ابدی خود قرار میگیرد تا ظهور آن غایب از دیدها همه شما را برای استقبال از او دعوت به عمل می اورم

غواص

 نظر دهید »

هلال

17 مرداد 1394 توسط ارباب

عکس بارگاه ملکوتی محمد هلال در شهرستان آران وبیدگل که همه دوستان را برای تعطیلا ت تابستان دعوت میکنم قدمتان گل باران

 

هلال

 2 نظر

غواص

17 مرداد 1394 توسط ارباب

سلام دوستان این عکس تشیع پیکر شهدای غواص درشهرعزیزم آران وبیدگل است از همه شما دعوت می کنم برای  زیارت فرزند امیر المومنین علی علیه السلام تشریف بیاوری ودر تعطیلات تابستان این زیارت را از دست ندهید که خیلی با کرامت است

 

عکس

 نظر دهید »

تشکر

15 مرداد 1394 توسط ارباب

از همه دوستانی که احترام گذاشتند وبه در خواست بنده حقیر پاسخ دادند وبرای مادرم از خدا طلب مغفرت وآمرزش طلب کردن

بسیارسپاسگزارم همه شما زنجیری از محبت به گردن این بنده انداختید که انشاء الله جبران کامل وتمام را خداوند در حق شما جاری وساری بفر

مایند بهترین را برای شما از خدا آرزو دارمتشکر


 

 

 نظر دهید »

مادر

14 مرداد 1394 توسط ارباب

 نظر دهید »

مادر

14 مرداد 1394 توسط ارباب

 

دوستان امروز روز عروج مادرم به دیار باقی  است از شما تقاضا دارم برای شادی روحش یه صلوات بفرستید

 

 

مادر

 نظر دهید »

اخلاق

14 مرداد 1394 توسط ارباب

8نکته اخلاقی از امام رضا علیه السلام

براهیم بن عباس اخلاق والای آن امام بزرگوار را به صورت اجمال، اما بسیار عالی و دل‌پسند بیان کرده و ستوده است:

1. هرگز ندیدم کسی را با سخن خود آزرده کند و برنجاند.

2. هرگز ندیدم حرف کسی را قطع کند؛ بلکه صبر می‌کرد تا آن شخص از سخن گفتن فراغت پیدا کرده و کلامش پایان یابد.

3. هرگز کسی را برای حاجتی که داشت و برای آن حضرت مقدور بود رد نمی‌کرد.

4. هرگز پای خود را در جلوی کسی که با وی نشسته بود دراز نمی‌کرد.

5. در برابر کسی که با وی نشسته بود هرگز تکیه نمی‌داد.

6. هرگز ندیدم صدایش را به قهقهه بلند کند. خنده آن حضرت به صورت تبسم بود.

7. هنگامی که خلوت می‌فرمود و سفره غذا برایشان انداخته می‌شد، غلامان و آزادشدگان خود را بر سر سفره می‌نشانید و حتی دربان خانه و … را نیز فرا می‌خواند و کنار سفره خود جای می‌داد.

8. آن حضرت بسیار احسان می‌کرد و پنهانی صدقه می‌داد.

 نظر دهید »

بهشت

12 مرداد 1394 توسط ارباب

بهشت

 

چکیده:

در قرآن، از قیامت با اسماء مختلفی نام برده شده است. یکی از این نام‌هائی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است «یوم التناد» به معنای «روز ندا دادن» است. در قیامت افراد مختلفی یکدیگر را مورد ندا قرار داده و سخنان متعددی بین بهشتیان و دوزخیان رد و بدل می‌شود. از جمله بهشتیان از دوزخیان در مورد دلیل ورودشان به دوزخ پرسیده و جهنمیان نیز چهار دلیل را به عنوان عوامل اصلی ورود خود به دوزخ بیان می‌دارند. از سوئی دیگر در قیامت، ندای کمک‌خواهی دوزخیان بلند است و گاهی از بهشتیان تقاضای کمک کرده و گاهی از امامان دوزخی خود یاری می‌طلبند و در پایان نیز وقتی از همه ناامید شده، به سراغ ملائکه‌ی عذاب و حتی خداوند می‌روند تا شاید راه نجاتی برای خود بیابند ولی هیچ کس، هیچ کمکی به آنان نکرده و باید تا پایان در دوزخ معذب بمانند.
مقدمه:

یکی از اصول اعتقادی در تمام ادیان الهی، اعتقاد به معاد و قیامت است. بر اساس این اعتقاد، تمام انسان‌ها موجوداتی الهی بوده و به سوی خداوند بازخواهند گشت. «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُون.»(1) اگرچه تمام ادیان آسمانی با اختلافاتی اصل وجود معاد را پذیرفته‌اند ولی شاید بتوان ادعا نمود که در هیچ دینی به اندازه‌ی اسلام در مورد این اصل اعتقادی سخنی به میان نیامده است تا جائی که بیش از هزار آیه از قرآن با صراحت و یا با کنایه در مورد معاد و ویژگی‌های آن سخن رانده است و مراحل مختلف این دوران را برای مسلمانان بازگو نموده است. در این مورد قرآن و روایات، قیامت را با اسماء متعددی معرفی نموده که هر یک بیانگر یکی از آن مراحل می‌باشد. اسمائی همچون قارعه (کوبنده)، یوم الحسره، یوم الحساب، یوم عقیم (نازا)، یوم الفصل (روز جدائی)، یوم التلاق (روز ملاقات)، یوم الآزفه (روز نزدیک)، یوم الجمع، یوم الخلود (روز ابدی)، یوم التغابن (روز زیان)، یوم الفرار و ….؛ هر یک از این اسماء به شکلی مراحل مختلف قیامت را بازگو کرده و یکی از ویژگی‌های مهم آن روز را بیان می‌دارد.
اما یکی از اسمائی که با وجود اهمیت فوق‌العاده، کمتر در مورد آن سخن رانده شده «یوم التناد» است. یوم التناد به معنای «روز نداد دادن» است. قیامت روزی است که افراد مختلف یکدیگر را مخاطب قرار داد و سخنانی با هم رد و بدل می‌کنند. از یک سو بهشتیان، جهنمیان را مخاطب ساخته و سوالاتی از آنان می‌پرسند؛ از سوئی دیگر ملائکه‌ی الهی و خداوند را مورد ندا و خطاب قرار داده و مطالبی به آنان می‌گویند و از سوئی دیگر ندای دوزخیان برای کمک‌خواهی از دیگران بلند است و سعی دارند به هر طریق ممکن خود را از آتشی که در آن گرفتار شده‌اند نجات دهند.
ما در این مقاله در صددیم سخنانی که بین اهل محشر گفته می‌شود را بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین علیهم‌السلام بررسی نمائیم تا بیش از پیش با شرایط قیامت آشنا شده و عوامل ورود به بهشت و دوزخ را از زبان بهشتیان و دوزخیان شناخته تا بهتر بتوانیم خود را برای روزی که «لا ینفع مال و لا بنون» است آماده نمائیم.
ندای بهشتیان خطاب به اهل دوزخ:

زمانی که بعد از انجام مراحل مختلف حساب در «یوم الحساب» جایگاه افراد در بهشت و دوزخ مشخص می‌شود و افراد می‌توانند علاوه بر مشاهده‌ی جایگاه خود، جایگاه دیگران را نیز مشاهده نمایند، بهشتیان رو به دوزخیان کرده و یک سوال بسیار مهم از آنان می‌پرسند؛ سوال این است که چرا شما اهل دوزخ شدید؟ «ما سَلَکَکُمْ فی سَقَرَ.»(2)
گاهی اوقات اهل بهشت در دوزخ افرادی را می‌بینند که در دنیا نیز با آنان آشنا بوده و با هم مراوده داشته‌اند. از این رو از سر تعجب می‌پرسند «شما که در دنیا در کنار ما بودید، با ما زندگی می‌کردید، همسایه و برادر و خویشاوند ما بودید، مگر چه عملی انجام داده‌اید که مستحق دوزخ و آتش شده‌اید؟»
دوزخیان نیز که تماشای اهل بهشت برای آنان خود حسرتی مضاعف و عذابی دو چندان است رو به بهشتیان کرده و چند عامل مهم را به عنوان دلائل ورود خود به دوزخ معرفی می‌کنند و می‌گویند اگر ما اهل دوزخ شدیم به خاطر این دلائل است:
1. از نمازگزاران نبودیم:

دوزخیان اولین مطلبی را که به عنوان دلیلی برای ورودشان به دوزخ مطرح می‌کنند این است که ما اهل نماز نبودیم: «قَالُواْ لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّین.»(3)
نماز، معیار ایمان و کفر است. مهم‌ترین تفاوت مومنین و کفار در این است که مومنین اهل اقامه‌ی نمازند ولی کفار از نماز و سرفرود آوردن در برابر خداوند روی گردانند. نماز اوج بندگی عبد نسبت به خداوند است و بر همین اساس اولین چیزی که در قیامت مورد سوال و بازخواست قرار می‌گیرد نماز است؛ اگر نماز صحیح و مقبول باشد به سراغ رسیدگی به سایر عبادات می‌روند و در غیر این صورت، سایر عبادات وزنی برای محاسبه ندارند.(4) نماز معراج مومن و وسیله‌ی تقرب او به خداوند است. فردی که بدون نماز وارد قیامت شود نمی‌تواند انتظار تقرب به خداوند و ورود به بهشت را داشته باشد.
2. اهل انفاق نبودیم:

دومین دلیلی که دوزخیان برای ورود خود به جهنم بیان می‌کنند این است که ما اهل رسیدگی به فقرا نبودیم. «وَ لَمْ نَکُ نُطْعِمُ الْمِسْکِین.»(5)
در قرآن در بسیاری از موارد نماز و زکات را در کنار هم قرار داده است و این بدان معناست که همانگونه که افراد رابطه‌ی خود را با خداوند اصلاح می‌کنند باید با خلق خداوند نیز بهترین رابطه را داشته و مشکلات آنان را مشکلات خود بدانند و به قول رسول عزیز اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله «مَثَل مومنین نسبت به یکدیگر، همچون اعضا یک پیکر است، چون عضوی به در آید، همه‌ی اعضا دچار بی‌خوابی و تب می‌گردند.»(6)
و بر همین اساس خداوند رسیدگی به وضع محرومان و بر طرف کردن مشکلات آن‌ها را در موارد فراوانی، واجب دانسته است.
این مطلب به اندازه‌ای مهم است که در روایتی که در این مورد نقل شده است می‌فرماید: «روزی پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله وارد مسجد شدند ولی قبل از اقامه‌ی نماز از بین صفوف نمازگزاران 5 نفر را جدا کرده و فرمودند شما زکات اموال خود را نداده‌اید، اول زکات مال خود را جدا کنید و سپس برای اقامه نماز بیائید.»(7).
3. دوستان ناباب:

دلیل دیگری که دوزخیان برای ورود به دوزخ مطرح می‌کنند این است که ما با افراد پست، نشست و برخاست داشتیم. «وَ کُنَّا نخَُوضُ مَعَ الخَْائضِین.»(8)
همانگونه که در دنیا فاسقان و فاجران و تبهکاران علت گمراهی خود را دوست بد معرفی می‌کنند در قیامت نیز دوزخیان از دوستان ناباب خود شکایت کرده و آن‌ها را عاملی برای ورود خود به دوزخ می‌دانند. حتی در مواردی می‌گویند: «خداوندا؛ ما انسان‌های بدی نبودیم، ما در صراط مستقیم بودیم ولی دوست ناباب ما را به گمراهی کشیده و با افسوس می‌گویند: ای کاش با فلانی رفیق نشده بودیم که او ما را گمراه کرد.» «یَاوَیْلَتیَ لَیْتَنیِ لَمْ أَتخَِّذْ فُلَانًا خَلِیلًا لَّقَدْ أَضَلَّنیِ عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنیِ وَ کَانَ الشَّیْطَنُ لِلْانسَنِ خَذُولا»(9)
به طور کلی در قیامت تمام دوستی‌های دنیائی تبدیل به دشمنی می‌شود مگر اینکه دوستی بر اساس تقوا و حب ّ الهی برقرار شده باشد.(10)
4. تکذیب قیامت:

آخرین دلیلی که تبهکاران به عنوان دلیل ورود خود به دوزخ بیان می‌کنند این است که آن‌ها، قیامت را تکذیب می‌کردند. عدالت خداوندی ایجاب می‌کند که حتما قیامتی برپا شده و هر فردی جزای اعمال خود در دنیا را به عینه مشاهده کند. حال اگر فردی قیامت را تکذیب کند در حقیقت خداوند و عدالت او را تکذیب نموده است و جایگاه چنین شخصی باید دوزخ باشد.
عده‌ای هم هستند که در دنیا علی‌الظاهر وجود قیامت را انکار نمی‌کنند و آن را به عنوان یکی از اصول دین خود پذیرفته‌اند ولی در مقام عمل شبیه کسانی عمل می‌کنند که گویا اصلا قیامتی در کار نیست. این افراد اگرچه در زبان به قیامت معتقدند ولی در عمل، قیامت را انکار می‌کنند. به راستی اگر فردی به قیامت و حسابرسی دقیق در آن اعتقاد قلبی می‌داشت حاضر به ارتکاب گناه و معصیت می‌بود؟ آیا می‌توان کسی که به راحتی مرتکب انواع گناهان صغیره و کبیره می‌شود را معتقد به قیامت دانست؟ و آیا کسی که به راحتی واجبات شرعی اعم از نماز و روزه و خمس و… را ترک می‌کند، چنین فردی به قیامت اعتقادی دارد؟
در حقیقت کسانی که مرتکب گناهی می‌شوند با زبان بی‌زبانی به خداوند می‌گویند: «خدایا، من به بهشت تو نیاز ندارم و آتش جهنم تو را می‌طلبم.» خداوند نیز که مجیب الدعوات است خواسته‌ی قلبی آنان را برآورده کرده و آتش جهنم را نصیب آن‌ها می‌کند.
ندای اعرافیان با اهل محشر:

یکی از مواقف قیامت، جایگاهی به نام اعراف است. این جایگاه در بین اهل دوزخ و اهل بهشت فاصله انداخته و اجازه نمی‌دهد آن‌ها یکدیگر را ببینند و تنها می‌توانند صدای همدیگر را بشنوند.
اعراف در لغت به معنای جایگاه رفیع و بلند است و همین معنا نشان دهنده‌ی این است که اهل اعراف در جایگاه بلندی در محشر قرار داشته و صف آن‌ها از سایر اهل محشر جداست.
زمانی که اهل محشر؛ از بهشتیان و دوزخیان؛ به گفتگو با یکدیگر می‌پردازند و در مورد تحقق وعده‌های الهی در مورد خود سخن می‌گویند از بالای اعراف، اعرافیان این دو گروه را مخاطب قرار داده و به عنوان فصل‌الخطاب، تکلیف آنان را مشخص می‌کنند.
قرآن در این زمینه می‌فرماید: «وَ نَادَی أَصحَْابُ الْأَعْرَافِ رِجَالًا یَعْرِفُونهَُم بِسِیمَئهُمْ قَالُواْ مَا أَغْنیَ عَنکُمْ جَمْعُکمُ‌ْ وَ مَا کُنتُمْ تَسْتَکْبرُِونَ أَ هَؤُلَاءِ الَّذِینَ أَقْسَمْتُمْ لَا یَنَالُهُمُ اللَّهُ بِرَحْمَةٍ ادْخُلُواْ الجَْنَّةَ لَا خَوْفٌ عَلَیْکمُ‌ْ وَ لَا أَنتُمْ تحَْزَنُونَ.»
«و اهل اعراف مردانی را که آنان را از سیمایشان می‌شناسند ندا دهند و گویند: دیدید که جمع مال و جاه و آنچه برای آن فخر و تکبر می‌کردید به حال شما اصلا سودمند نبود؟ آیا آنهائی از مومنان که سوگند یاد می‌کردید که خداوند آنان را مشمول عنایت و رحمت خود نمی‌گرداند اکنون مقامشان را می‌بینید؟ و (اعرافیان) به مومنان خطاب می‌کنند که بی‌هیچ خوف و اندیشه و بی‌هیچ‌گونه حزن و اندوه در بهشت داخل شوید.» (11)
از این دو آیه نکات زیبائی به دست می‌آید؛
اول اینکه جایگاه اهل اعراف از سایر اهل محشر مجزا بوده و آنان در مکانی رفیع‌تر از سایرین قرار دارند به صورتی که هم می‌توانند اهل بهشت را مشاهده کنند و هم اهل دوزخ را؛
ثانیا آنان به مقامی رسیده‌اند که اهل محشر را به چهره‌های آنان می‌شناسند، گویا در دنیا نیز با آنان زندگی کرده و آن‌ها را دیده و شناخته‌اند.(12)
ثالثا اهل اعراف می‌توانند بهشتیان را مورد تشویق و تمجید قرار داده و دوزخیان را مورد ملامت و سرزنش قرار دهند.
رابعا اهل اعراف به مرتبه‌ای رسیده‌اند که از طرف خداوند اجازه‌ی حکمرانی در صحنه‌ی قیامت را یافته‌اند و بر همین اساس اهل اعراف به بهشتیان دستور ورود به بهشت را می‌دهند.«ادْخُلُواْ الجَْنَّةَ» و این خود دلیلی روشن است بر اینکه خداوند حتی در صحنه‌ی قیامت، رحمت خود را از طریق واسطه‌های خود بر خلق خود نازل می‌نماید.
اما اهل اعراف چه کسانی هستند؟ بنا بر آنچه از روایات فهمیده می‌شود اهل اعراف انبیاء و اوصیا آن بزرگواران هستند. سلمان فارسی نقل می‌کند که رسول گرامی اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله بیش از ده مرتبه به امیرالمومنین علیه‌السلام فرمودند: «ای علی؛ همانا تو و اوصیای پس از تو اعراف میان بهشت و دوزخ هستید. هیچ کس وارد بهشت نمی‌شود مگر اینکه شما را بشناسد و شما نیز او را بشناسید و هیچ کس داخل دوزخ نمی‌شود مگر اینکه شما را انکار کند و شما او را انکار کنید.»(13)
در روایتی دیگر هم نقل شده است که فردی از امیرالمومنین علیه‌السلام در مورد اعراف سوال نمود. حضرت فرمودند: «وای بر تو؛ ما در قیامت بین بهشت و دوزخ می‌ایستیم و کسانی که ما را یاری نموده‌اند و ما آن‌ها را به چهره می‌شناسیم داخل بهشت می‌کنیم و کسانی که بغض ما را در دل داشته و ما آنان را به چهره‌هایشان می‌شناسیم داخل در آتش می‌کنیم.»(14)
البته بر اساس برخی از روایات، در کنار انبیا و اولیا، عده‌ی دیگری نیز از گنهکاران امت‌ها در اعراف قرار گرفته‌اند تا تکلیف آنان مشخص شود. به عنوان نمونه امام صادق علیه‌السلام در این مورد می‌فرمایند: «اعراف جایگاه بلندی است بین بهشت ودوزخ که در آنجا انبیا و جانشینانان آنان به همراه گنهکاران اهل زمانشان جمعند مثل اینکه هر فرماندهی سپاهی با ضعیفان لشکر خود جمع می‌گردد؛ وقتی نیکوکاران به بهشت سبقت می‌گیرند جانشینان انبیا به گنهکاران امت می‌گویند نظر کنید و ببینید چگونه برادران مومن شما بر شما سبقت گرفتند. پس گنهکاران امتها به اهل بهشت سلام می‌کنند.» آن گنهکاران نیز به واسطه‌ی شفاعت انبیا و اوصیا به بهشت داخل می‌شوند.(15)
ندای کمک خواهی دوزخیان:

زمانی که جایگاه افراد در قیامت مشخص شده و گنهکاران و مجرمان جزای اعمال پلید خود در دنیا را مشاهده می‌کنند، به هر وسیله‌ای متمسک می‌شوند تا شاید راه نجاتی برای خود یافته و یا حداقل مقداری از عذاب خود بکاهند. ولی افسوس که در آنجا هیچ فریادرسی وجود ندارد و هر کس باید بر اساس توشه‌ی عملی که با خود به همراه آورده پاداش و کیفر داده شود چرا که قیامت روز حساب است نه روز عمل. قرآن در این زمینه نیز لب به سخن گشوده و در مورد جهنمیان و احوال آنان در دوزخ مطالب پندآموزی ارائه نموده است. بر اساس آیات الهی اهل دوزخ از پنج گروه مختلف طلب کمک و یاری می‌کنند ولی هیچ کس به فریاد آنان نمی‌رسد.
1. ندای کمک‌خواهی دوزخیان از بهشتیان:

اولین گروهی که اهل جهنم دست نیاز به سوی آنان دراز می‌کنند، اهل بهشت هستند. آنها به مومنین و بهشتیان اینگونه می‌گویند: «وَ نَادَی أَصْحَابُ النَّارِ أَصْحَابَ الجَْنَّةِ أَنْ أَفِیضُواْ عَلَیْنَا مِنَ الْمَاءِ أَوْ مِمَّا رَزَقَکُمُ اللَّهُ قَالُواْ إِنَّ اللَّهَ حَرَّمَهُمَا عَلیَ الْکَافِرِین…»
«و دوزخیان، بهشتیان را صدا می‌زنند که: «(محبّت کنید) و مقداری آب، یا از آنچه خدا به شما روزی داده، به ما ببخشید!» آن‌ها (در پاسخ) می‌گویند: «خداوند این‌ها را بر کافران حرام کرده است…!» (16)
نکته‌ی زیبا و تامل برانگیزی که در ادامه‌ی این آیه بیان می‌دارد این است که اگر نِعَم بهشتی بر اهل دوزخ حرام شده است تنها به این دلیل است که دنیا آنان را فریب داده و دین و آئین و مقدسات را به بازیچه و سرگرمی می‌گرفتند. چه بسیار زشت و ناپسند است که فردی دین و مقدسات را بازیچه تصور کرده و برای سرگرمی خود و دیگران، با دین نیز شوخی و مزاح کرده و خداوند را از مقام کبریائی خود پائین‌تر جلوه داده و حضرت حق را وسیله‌ای برای خنده‌ی خود و دیگران قرار دهد(معاذالله)
دوزخیان با وجود اینکه با صراحت پاسخ منفی اهل بهشت را می‌شنوند ولی باز ناامیدانه به آن‌ها التماس کرده و می‌گویند: «یَوْمَ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَ الْمُنَافِقَاتُ لِلَّذِینَ ءَامَنُواْ انظُرُونَا نَقْتَبِسْ مِن نُّورِکُمْ قِیلَ ارْجِعُواْ وَرَاءَکُمْ فَالْتَمِسُواْ نُورًا فَضُرِبَ بَیْنهَُم به سورٍ لَّهُ بَابُ بَاطِنُهُ فِیهِ الرَّحْمَةُ وَ ظَاهِرُهُ مِن قِبَلِهِ الْعَذَاب.»
«…..نظری به ما بیفکنید تا از نور شما پرتوی برگیریم! به آن‌ها گفته می‌شود: «به پشت سر خود بازگردید و کسب نور کنید!» در این هنگام دیواری میان آن‌ها زده می‌شود که دری دارد، درونش رحمت است و برونش عذاب.»(17)
مومنین در صحرای محشر دارای صورت‌های نورانی و بشّاشی هستند؛ نوری از جنس نور ولایت و نور عبادت؛ ولی اهل عناد و لجاج چنین نوری با خود به همراه نیاورده‌اند لذا ملتمسانه از مومنین تقاضا می‌کنند که قدری صورت خود را برگردانید تا ما نیز بتوانیم تا اندازه‌ای از نور چهره‌ی شما استفاده کرده و مقداری از مسیر قیامت را طی کنیم ولی پاسخی که به آنان داده می‌شود این است که به دنیا بازگشته و از آنجا طلب نورانیت کنید. در این هنگام دیواری بین آنان حائل می‌شود، دیواری که در یک سو نور و سرور و نعمت و رحمت است و در سوی دیگر ظلمت و تاریکی و عذاب و نقمت، و در عین حال در میان این دیوار، دری قرار داده شده است که دوزخیان گوشه‌ای از بهشت را دیده و بر آتش حسرتشان افزوده شود و یا گنهکارانی که امکان نجات آنان فراهم است بتوانند به بهشت داخل شوند.
در این میان دوزخیان سوال دیگری از بهشتیان می‌پرسند و می‌گویند: «یُنَادُونهَُمْ أَ لَمْ نَکُن مَّعَکُمْ قَالُواْ بَلیَ وَ لَاکِنَّکمُ‌ْ فَتَنتُمْ أَنفُسَکُمْ وَ تَرَبَّصْتُمْ وَ ارْتَبْتُمْ وَ غَرَّتْکُمُ الْأَمَانیِ‌ُّ حَتیَ جَاءَ أَمْرُ اللَّهِ وَ غَرَّکُم بِاللَّهِ الْغَرُور.»(18)
«…مگر ما با شما نبودیم؟! می‌گویند: «آری، ولی شما خود را به هلاکت افکندید و انتظار (مرگ پیامبر را) کشیدید، و (در همه چیز) شکّ و تردید داشتید، و آرزوهای دور و دراز شما را فریب داد تا فرمان خدا فرا رسید، و شیطان فریبکار شما را در برابر (فرمان) خداوند فریب داد!»
2. ندای کمک‌خواهی دوزخیان از سران کفر:

در قیامت هر قوم و امتی و هر گروه و دسته‌ای به همراه امام و پیشوای خود وارد صحرای محشر شده و به حساب آنان رسیدگی می‌شود. مومنین به همراه امامان و رهبران خود راهی بهشت شده و از نعم آن برخوردارند و کافرین و تبهکاران نیز به همراه ائمه‌ی جور و امامان کفر وارد دوزخ می‌شوند. در این هنگام اهل آتش به بزرگان خود می‌گویند: «ما از شما تبعیت کردیم که به این جایگاه رسیدیم، کمی از عذاب ما را بکاهید.» و آن‌ها در پاسخ تنها می‌توانند بگویند «ما اگر می‌توانستیم راه نجات را بیابیم شما را هم نجات می‌دادیم.»
«وَ بَرَزُوا لِلَّهِ جَمیعاً فَقالَ الضُّعَفاءُ لِلَّذینَ اسْتَکْبَرُوا إِنَّا کُنَّا لَکُمْ تَبَعاً فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا مِنْ عَذابِ اللَّهِ مِنْ شَیْ‌ءٍ قالُوا لَوْ هَدانَا اللَّهُ لَهَدَیْناکُمْ سَواءٌ عَلَیْنا أَ جَزِعْنا أَمْ صَبَرْنا ما لَنا مِنْ مَحیص.»
«و (در قیامت)، همه‌ی آن‌ها در برابر خدا ظاهر می‌شوند در این هنگام، ضعفا [دنباله‌روان نادان] به مستکبران (و رهبران گمراه) می‌گویند: «ما پیروان شما بودیم! آیا (اکنون که به خاطر پیروی از شما گرفتار مجازات الهی شده‌ایم،) شما حاضرید سهمی از عذاب الهی را بپذیرید و از ما بردارید؟» آن‌ها می‌گویند: «اگر خدا ما را هدایت کرده بود، ما نیز شما را هدایت می‌کردیم! (ولی کار از این‌ها گذشته است،) چه بی‌تابی کنیم و چه شکیبایی، تفاوتی برای ما ندارد راه گریزی برای ما نیست!» (19)
در دنیا بسیار می‌بینیم که برخی از افراد به دیگران می‌گویند: «فلان کار را انجام بده گناهش به گردن من!» این تنها کلام دنیائی آن‌هاست ولی در قیامت نمی‌توانند حتی ذره‌ای از مجازات سایر گنهکاران را بکاهند.
3. ندای کمک‌خواهی دوزخیان از شیطان:

همانگونه که گفتیم اهل دوزخ برای نجات خود به هر وسیله‌ای چنگ می‌زنند و به دنبال این هستند که دیگری را مسوول اعمال خود دانسته و به این وسیله مقداری از عذاب خود بکاهند. در دوزخ گاهی عرصه به اندازه‌ای بر آنان تنگ می‌شود که حتی به شیطان متوسل شده و می‌خواهند با معرفی شیطان به عنوان عامل اصلی گناه خود، قدری از بار سنگین خود کاسته و آن را بر دوش شیطان نهند و البته شیطان نیز پاسخ کاملی به آنان می‌دهد: «وَ قالَ الشَّیْطانُ لَمَّا قُضِیَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَکُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَ وَعَدْتُکُمْ فَأَخْلَفْتُکُمْ وَ ما کانَ لِیَ عَلَیْکُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُکُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لی فَلا تَلُومُونی وَ لُومُوا أَنْفُسَکُمْ ما أَنَا بِمُصْرِخِکُمْ وَ ما أَنْتُمْ بِمُصْرِخِیَّ إِنِّی کَفَرْتُ به ما أَشْرَکْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ إِنَّ الظَّالِمینَ لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ.»
«و شیطان، هنگامی که کار تمام می‌شود، می‌گوید: «خداوند به شما وعده حق داد و من به شما وعده (باطل) دادم، و تخلّف کردم! من بر شما تسلّطی نداشتم، جز اینکه دعوتتان کردم و شما دعوت مرا پذیرفتید! بنا بر این، مرا سرزنش نکنید خود را سرزنش کنید! نه من فریادرس شما هستم، و نه شما فریادرس من! من نسبت به شرک شما درباره خود، که از قبل داشتید، (و اطاعت مرا همردیف اطاعت خدا قرار دادید) بیزار و کافرم!» مسلّماً ستمکاران عذاب دردناکی دارند!»(20)
خداوند در چندین آیه تصریح دارد که شیطان هیچ سلطه‌ای بر انسان‌ها ندارد تنها کاری که شیطان می‌تواند انجام دهد وسوسه نمودن است. او تنها به بدی و پلیدی دعوت می‌کند و این در حالی است که خداوند و انبیا او نیز به خیر و پاکی دعوت می‌کنند. این انسان است که با اختیار خود یکی از دو راه را برمی‌گزیند و چون بر اساس اختیار خود عملی را انجام داده خود او هم می‌باید پاسخگوی آن عمل باشد و خلاصه، شیطان که در این دنیا با وعده‌های زیبا و پر زرق و برق، افراد مختلف را به خود جلب می‌نمود در آن دنیا تمام آن وعده‌ها را فراموش کرده و نمی‌تواند هیچ کاری برای پیروان خود انجام دهد.
4. ندای کمک‌خواهی دوزخیان از ملائکه‌ی الهی:

دوزخیان با وجود اینکه می‌دانند باید در برابر اعمال خود الی‌الابد در آتش دوزخ بسوزند ولی باز به دنبال راه چاره‌ای هستند تا شاید حداقل کمی از عذاب خود را برای مدتی بکاهند و لذا به کلیدداران دوزخ و ماموران عذاب الهی رو کرده و از آن‌ها تقاضای تخفیف مجازات می‌کنند. «وَ قَالَ الَّذِینَ فیِ النَّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُواْ رَبَّکُمْ یخَُفِّفْ عَنَّا یَوْمًا مِّنَ الْعَذَابِ قَالُواْ أَ وَ لَمْ تَکُ تَأْتِیکُمْ رُسُلُکُم بِالْبَیِّنَتِ قَالُواْ بَلیَ قَالُواْ فَادْعُواْ وَ مَا دُعَؤُاْ الْکَفِرِینَ إِلَّا فیِ ضَلَال.»
«و آن‌ها که در آتشند به مأموران دوزخ می‌گویند: «از پروردگارتان بخواهید یک روز از عذاب ما را بکاهد!» آن‌ها می‌گویند: «آیا پیامبران شما دلایل روشن برایتان نیاوردند؟!» می‌گویند: «آری!» آن‌ها می‌گویند: «پس هر چه می‌خواهید (خدا را) بخوانید ولی دعای کافران (به جایی نمی‌رسد و) جز در ضلالت نیست!»(21)
نکته‌ی جالبی که در این آیه وجود دارد این است که اهل آتش تقاضای برطرف شدن کامل عذاب و ورود به بهشت را ندارند بلکه از ملائکه‌ی عذاب تنها می‌خواهند کمی از عذاب آن‌ها و آن هم تنها برای یک روز کاسته شود ولی حتی این تقاضای ساده‌ی آن‌ها نیز برآورده نمی‌شود چرا که نه تنها عدل خداوند اقتضا می‌کند که آن‌ها در آتش بمانند بلکه خود آنان نیز ظرفیت لازم برای دریافت رحمت الهی را نیافته اند و بر همین اساس نمی‌توانند از جایگاه خود پائین‌تر و یا بالاتر بروند.
5. ندای کمک‌خواهی دوزخیان از خداوند:

زمانی که اهل آتش از همه ناامید می‌شوند، به سمت خداوند رو آورده و از او تقاضا می‌کنند که آن‌ها را از آتش خارج کند و می‌گویند که اگر بار دیگر تکرار کردیم قطعا مستحق عذاب هستیم؛ در حالی که از این نکته غافلند که قیامت بازگشتی ندارد و تا زمانی که خدا، خدائی می‌کند باید در آنجا بمانند.
اما شیوه‌ی برخورد خداوند با آنان نیز بسیار در خور توجه است. قرآن گفتگوی جهنمیان و خداوند را اینگونه بازگو می‌کند: «رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنهَْا فَإِنْ عُدْنَا فَإِنَّا ظَالِمُونَ قَالَ اخْسَُواْ فِیهَا وَ لَا تُکلَِّمُونِ.»
«پروردگارا! ما را از این (دوزخ) بیرون آر، اگر بار دیگر تکرار کردیم قطعاً ستمگریم (و مستحق عذاب)!» (خداوند) می‌گوید: «دور شوید در دوزخ، و با من سخن مگویید!»(22)
خداوند نیز با ذلت و خواری آنان را از خود می‌راند و حتی اجازه‌ی صحبت کردن به آن‌ها نمی‌دهد.
اما خداوندی که غفور و رحیم است چرا حاضر نیست حتی صدای این افراد را بشنود؟ خداوند خود دلیل این مطلب را بیان می‌کند و می‌فرماید: «شما بندگان مومن مرا تنها به دلیل ایمان به من مورد تمسخر و ریشخند قرار می‌دادید…»(23)
آری؛ مومن نزد خداوند بسیار عزیز است تا جائی که امام صادق علیه‌السلام حرمت مومن را در کنار حرمت پیامبر، اهل بیت ایشان، کتاب خدا و حرمت خانه‌ی کعبه قرار داده است و اگر کسی بخواهد حرمت چنین مومنی را پاس ندارد خداوند نیز حرمتش را پاس نمی‌دارد.(24)
نتیجه‌گیری:

دنیا دار عمل و قیامت سرای مکافات است. زمانی که انسان از این دنیا رخت بر می‌بندد و قیامت کبرای حضرت حق برپا می‌شود، پرونده‌ی اعمال انسان به طور کامل بسته شده و هیچ فردی نمی‌تواند حتی کلمه‌ای در آن اضافه کند و دوزخیان نیز با وجود اینکه از این مطلب باخبرند ولی از سر ناچاری به هر ریسمانی چنگ می‌زنند تا خود را نجات دهند ولی همه او را از خود می‌رانند و انسان با اعمال خود و نتایج آن تنها باقی می‌ماند. لذا قبل از اینکه قیامتی برپا شود و در آنجا ملتمسانه از خداوند بخواهیم ما را به دنیا برگرداند، چه خوب است که تا زمانی که فرصت باقی است آن را غنیمت شمرده و عملی را از پیش بفرستیم که توشه‌ی آخرت ما باشد و با شفاعت اعرافیان و بلندمرتبگان محشر، اهل نجات و رستگاری در بهشت باشیم. ان شاء الله.
پی‌نوشت‌ها:

1. بقره/156.
2.مدثر/42
3. مدثر/43.
4. وسائل‌الشیعة ج4، ص34.
5. مدثر/44
6. بحار الأنوار، ج58، ص150.
7. کافی، ج3، ص503 (مضمون روایت)
8. مدثر/45
9. فرقان/28 و 29
10. زخرف/67.
11. اعراف/48و49
12. البته برخی از مفسرین معتقدند که اهل اعراف، اهل محشر را از ظلمت و یا نورانیت چهره‌ی آن‌ها می‌شناسند در حالی که با توجه به جدا شدن اهل بهشت و دوزخ از یکدیگر و مشخص شدن جایگاه آن‌ها در بهشت یا دوزخ این معنا چندان جالب به نظر نمی‌رسد به خصوص که در آیات، دلالت خوبی وجود دارد که اهل اعراف، همه‌ی اهل محشر را با چهره‌های آن‌ها می‌شناسند.
13. بحارالأنوار ج8، ص337.
14. مجمع البیان، ج4، ص653.
15. نگاه کنید به مجمع البیان، ج4، ص653.
16. اعراف/50
17. حدید/13
18. حدید/14
19. ابراهیم/21
20. ابراهیم/22
21. غافر/49و50
22. مومنون/107 و 108
23. مضمون آیات 109و110 سوره مومنون
24. کافی، ج8، ص107

 نظر دهید »

استرس

12 مرداد 1394 توسط ارباب

 


استرس

اضطراب و استرس همیشه با برخی از فراگیران  در هنگام امتحانات همراه بوده و این عامل موجب می‌شود که دانش‌آموز در عین آمادگی، نتایج مطلوبی بدست نیاورد.

به عقیده کارشناسان، اضطراب و استرس در میان فراگیران  که به طور نسبی خود را برای روز امتحان آماده می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود.

 

پیروی از یک برنامه منظم و صحیح، آرامش در مکان مطالعه، مطالعه دقیق کتاب‌های درسی و آمادگی درسی دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی، از عوامل کاهش اضطراب در دانش‌آموزان است.

 

چنانچه  فراگیران از نظر روحی خود را برای آزمون آماده کنند، هرگز دچاراین مشکل نمی‌شوند و نتیجه مطلوبی در امتحانات بدست خواهند آورد.

 

به عقیده صاحب نظران، اگر فراگیران مهارت‌های مقابله با این استرس‌ها و اضطراب‌ها را فراگیرند، ضریب موفقیت و غلبه برتلاطم‌های روحی در زمان آزمون افزایش می‌یابد.

 

* هنگام تحویل گرفتن ورقه امتحان، به تمام پرسش‌ها توجه نکنید و پرسش‌ها را به ترتیب و یک به یک جواب دهید و ذهن خود را مشغول سوالاتی که جواب آن‌ها رانمی‌دانید، نکنید.

 

* پرسش‌ها را به دقت بخوانید و اگر متوجه نشدید دوباره آن را بخوانید و پیش ازاین که به سوالات پاسخ دهید به مفهوم آن خوب توجه کنید.

 

* زمان امتحان را به تمام پرسش‌هاتقسیم کنید،اگر پرسشی را ندانستید، زمان برای آن صرف نکنید.

 

* در نوشتن پاسخ‌ها دقت کنید، همیشه یک پاسخ ضعیف و ناقض بهتر از هیچ است.

 

* در تحویل ورقه امتحانی عجله نکنید و درپایان یک بار، پاسخ‌ها و پرسش ها را بخوانید.

 

* بااعتماد به نفس و آرامش کامل در صندلی خود قرار بگیرید و به خود تلقین کنید که امتحان ساده‌ای در پیش رو دارید و موفق می‌شوید.

 

* امتحان را با یاد خدا آغاز کرده و برای آرامش خود، آیه‌ای از قرآن کریم و دعا بخوانید.

 

* پس از امتحان توقع و انتظار بیش از توانایی خود نداشته باشید.

 

* پس از هر آزمون، دیگر به آن فکر نکنید و سعی کنید خودتان را برای امتحان بعدی آماده کنید.

 

* در صورت موفقیت در امتحان خود را تشویق و تمجید کنید.

 

* عدم موفقیت در یک آزمون به معنای شکست در همه امتحانات نیست و قبل از مقصردانستن دیگران، تلاش کنید به نقاط ضعف خود پی‌برده و در جهت رفع مشکل اقدام کنید.

 

 

 

 نظر دهید »

سلام

12 مرداد 1394 توسط ارباب

سلام

 نظر دهید »

حسین

11 مرداد 1394 توسط ارباب

حسین جان جانان است حسین قلب امکان است

هرکه حسین داره چه غم داره هرکه بی حسینه چی داره

صیح

 نظر دهید »

عکس

07 مرداد 1394 توسط ارباب

 

 

امشب مادری  مهرمان وپسر میزبانه آیا ما هم میتونیم از مهمانان باشیم ؟یا نه گوله بار گناه مارا ارآن جمع محروم وسرگرم  جمع دیگر کرده ؟امشب دعای یا دائم الفضل را بخوانیم تا در این جمع وارد شویم التماس دعا

عکس

 نظر دهید »

غروب

07 مرداد 1394 توسط ارباب

غروب

شما غروب آفتاب دلتنگ نمی شوید؟ دوست داشتید کا بودید ما راهم دعا کنید

 نظر دهید »

دریا

04 مرداد 1394 توسط ارباب

 

دریا

چند سالی است عکس و فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به طرز باورنکردنی منتشر می‌شود که ادعا می‌کند تصاویری از برخورد دو دریای بالتیک و دریای شمال به یکدیگر است و آب این دو دریا با یکدیگر ترکیب نمی‌شود و طبق معمول هم عده‌ای که کارشان ربط دادن انواع مسائلی است که حداقل ۱۰٪ با هم شباهت دارند کمر همت بستند و با زور و ضرب این رویداد طبیعی را به معجزات و آیات قرآن مرتبط کرده‌اند! متنی که به همراه این عکس منتشر می‌شود مضمونی اینچنینی دارد:
«در شمالی ترین شهر دانمارک می توان یک نشانه قرآنی را دید. در شهر توریستی اسکاگن این زیبایی را می توان در سجیه دید. جایی که دریای بالتیک و دریای شمالی بهم می پیوندند. دو دریای مختلف با هم یکی نمی شوند و بنابرین این پدیده زیبا بوجود می آید و این همان چیزی است که در قرآن آمده است.»
و پس از آن آیات زیر را از قرآن در ارتباط با این رویداد بیان می‌کنند:
سوره فرقان آیه ۵۳:
وَ هُوَ الَّذِی مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ هذا عَذْبٌ فُراتٌ وَ هذا مِلْحٌ أُجاجٌ وَ جَعَلَ بَیْنَهُما بَرْزَخاً وَ حِجْراً مَحْجُوراً
و اوست کسی که دو دریا را موج زنان به سوی هم روان کرد این یکی شیرین و آن یکی شور و تلخ است ومیان آن دو حریمی استوار قرار داد.
سوره فاطر آیه ۱۲:
وَمَا یَسْتَوِی الْبَحْرَانِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَمِن کُلٍّ تَأْکُلُونَ لَحْمًا طَرِیًّا وَتَسْتَخْرِجُونَ حِلْیَهً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْکَ فِیهِ مَوَاخِرَ لِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ
این دو دریا یکسان نیستند: یکی آبش شیرین و گواراست و یکی شور و تلخ، از هر دو گوشت تازه می خورید، و از آنها چیزهایی برای آرایش تن خویش بیرون می کشید و می بینی که کشتی ها برای یافتن روزی و غنیمت، آب را می شکافند و پیش می روند، باشد که سپاسگزار باشید.
سوره نمل آیه ۶۱:
اَمَّنْ جَعَلَ الْاَرْضَ قَرَارًا وَ جَعَلَ خِلالَهَا اَنْهَارًا وَ جَعَلَ لَهَا رَوَاسِیَ وَ جَعَلَ بَینَ الْبَحْرَیْنِ حَاجِزًا ءَاِلهٌ مَعَ اللهِ بَلْ اَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ ﴿۶۱﴾
[آیا شریکانى که مىپندارند بهتر است] یا آن کس که زمین را قرارگاهى ساخت و در آن رودها پدید آورد و براى آن، کوهها را [مانند لنگر] قرار داد، و میان دو دریا برزخى گذاشت؟ آیا معبودى با خداست؟ [نه،] بلکه بیشترشان نمىدانند.
و یا آیات ۱۹ تا ۲۳ سوره‌ی الرحمن که در شایعات کمتر نام‌برده شده است اما مشابه آیات فوق است و توضیحاتی نیز توسط یکی از خوانندگان گمانه در بخش دیدگاه‌ها داده شده است.
فَبِأَىِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ (١٨) مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ (١٩) بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لایَبْغِیانِ (٢٠)
پس کدامین نعمتهاى پروردگارتان را انکار مى کنید؟! (١٨) دو دریاى مختلف (شور و شیرین، گرم و سرد) را در کنار هم قرار داد، در حالى که با هم تماس دارند; (١٩) در میان آن دو مانعى است که یکى بر دیگرى غلبه نمى کند (و به هم نمى آمیزند). (٢٠)

توجه کنید که ترجمه‌های نوشته شده آن‌چیزی است که به همراه شایعه منتشر شده است. مثلا عبارت موج‌زنان را شایعه‌پردازان به ترجمه‌ها اضافه کرده‌اند. به دلیل کنار هم چیدن چندین مطلب راست و دروغ و تغییر و ترکیب معانی و موقعیت‌های جغرافیایی و … درک واقعیت کمی پیچیده‌تر شده است که به تفکیک به همه‌ی این مسائل خواهیم پرداخت.
نخست اینکه خود این عکس مشهوری که پخش میشود و منظره‌ای از دریا با آسمان ابری را نشان می‌دهد که در آن آب‌های سمت چپ رنگ سبز روشن‌تر و آب‌های سمت راست تصویر رنگ سبزتیره‌تر دارند، توسط یک عکاس جوان به‌نام Kent Smith در ساعت ۳ بعدازظهر روز ۴ جولای ۲۰۱۰ با دوربین Canon EOS 40D از روی یک کشتی تفریحی در کناره‌ی خلیج آلاسکا و در فاصله‌ی حدود ۵ مایلی از محل گرفته شده است و این اتفاق در مواقعی خاص (و نه همیشه) روی می‌دهد. خلیج بخشی از دریا است که در خشکی پیش رفته باشد یا به بیان دیگر به پیشروی آب در خشکی، خلیج می‌گویند. پس اولین نکته اینجاست که این تصویر اصلا مربوط به دو دریا نیست بلکه مربوط به یک خلیج و یک دریاست! خلیج آلاسکا حاصل پیشروی آب‌های اقیانوس آرام به سمت خشکی‌های کانادا و آلاسکاست.
این عکاس هرگز فکر نمی‌کرد که عکسش به یکی از پربازدیدترین عکس‌های Flicker تبدیل شود و به رکورد بیش از ۱ میلیون فقط در این سایت برسد! پس از مدتی وی نام Merging Oceans را برای عکسش انتخاب کرد و شاید دردسر اصلی از همینجا شروع شد.
 
وب سایت AlaskaDispatch در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۱۳ در مقاله‌ای به قلم Ben Anderson نویسنده و پژوهشگر آلاسکایی تبار به توضیح این رویداد طبیعی پرداخت که به طور خلاصه چنین می‌گوید:
«این رویداد زمانی رخ می‌دهد که آب‌های مملو از رسوبات ناشی از آب‌شدن یخ‌ها یا رودخانه‌ها به آب‌های باز اقیانوس می‌ریزد و این دو جریان آب در خلیج باعث پدید آمدن چنین رویدادی می‌شود. عنوان جذابی که برای این عکس گذاشته شده با نام «محل اتصال دو دریا»، باعث شده است اشتباهاتی در توضیح این عکس پیش بیاید و گاهی نیز در کنار لینک‌ها و تصاویر دیگر گذاشته شود که مشهورترین آن مرتبط کردن این عکس با یک عنوان اشتباه به صورت «محل اتصال دریای بالتیک و شمال» است. اما عکس مشابهی که قبل‌تر و در سال ۲۰۰۷ منتشر شد باز هم از همین محل بود و توسط گروهی از پژوهشگران دریایی از جمله پروفسور Ken Bruland از دانشگاه کالیفرنیا با هدف بررسی نقش آهن در خلیج آلاسکا بود و اینکه آهن چطور می‌تواند به نقاطی از این خلیج برسد.
که چطور جریان‌های بزرگ و آرام از سواحل آلاسکا تا شعاع‌های صدکیلومتری خلیج آلاسکا می‌چرخند و پیش‌می‌روند. این جریان‌های متلاطم مقادیر زیادی از رسوبات یخی را با کمک رودخانه ۲۸۶ مایلی آلاسکا حمل می‌کند و به خلیج می‌ریزد و این جریان سنگین و پر رسوبات آب در مواجهه با آب اقیانوس در زمان‌های خاصی باعث پدید آمدن این منظره شده که کاملا موقتی است و پس از مدتی آب‌ها با هم مخلوط می‌شوند. ضمنا این مرز هیچگاه ثابت نبوده و بر اثر جریان آب و میزان رسوبات در زمان‌های مختلف محل آن تغییر می‌کند و یا کلا ناپدید می‌شود. ضمنا فقط جریان رودخانه نیست که این رسوبات را وارد خلیج می‌کند بلکه وزش بادهای سنگین نیز در این منطقه از دیگر عوامل انتشار رسوبات به داخل خلیج آلاسکاست.»
در علم oceanography (اقیانس شناسی) به این وضعیت Halocline میگویند که اشاره به ورود و ترکیب جریان‌های پرفشار با چگالی‌ها و ترکیبات مختلف در اقیانوس‌ها با یکدیگر می‌شود.
————————
اما دریای بالتیک و دریای شمال کلا هیچ ربطی به این عکس ندارد و آن هم یک داستان دیگر برای خود دارد که شباهت‌هایی هم با این داستان دارد.
اینجا نیز با ترکیب واقعیت و دروغ روبرو هستیم. شهر اسکاگن (Skagen) یک شهر بسیار کوچک در شمال دانمارک با جمعیتی در حدود ۱۰هزار نفر است که بالای آن نیز تنگه اسکاژراک قرار گرفته است و ساحل این تنگه Grenen نام دارد.
دریای بالتیک و دریای شمال هر دو آبشان شور است و همانطور که در نقشه‌های ماهواره‌ای مشخص است دریای بالتیک و شمال ارتباطی چندانی به هم ندارند و توسط خشکی از هم جدا شده اند اما این تنگه و این ساحل را محل ارتباط بین دو دریای بالتیک و دریای شمال می‌شناسند که باز هم هیچ چیز عجیبی در اینجا رخ نمی‌دهد! به دلیل وزش بادهای ساحلی موج‌های کوچکی در امتداد این ساحل پدید آید و در آب کف به وجود بیاید که نمونه‌های آن در بسیاری از سواحل می‌تواند دیده شود. در این ساحل آب روی شن‌های ساحلی در جریان است و معمولا تا مچ پا آب بالا می‌آید و اگر از زاویه‌هایی به این ساحل نگاه کنیم بدیهی است که به خاطر عمق کم آب و حرکت آب روی شن‌های ساحل اختلاف رنگی در تصویر دیده شود که متاسفانه چنین عکس‌هایی را بارها همراه با عکس خلیج آلاسکا منتشر کرده‌اند و هر دو داستان را سر هم زده‌اند تا به هر قیمتی که شده تفکرات خودشان را با واقعیت تطبیق دهند! در این ویدئوها تصاویری از ساحل توریستی زیبا و آرام Grenen یا همان محل نزدیک شدن دو دریای شمال و بالتیک از نظر جغرافیایی را می‌توانید ببینید:

 
اما علاوه بر عکس‌ها و ویدئوهای مربوط به این دو منطقه فیلم‌های دیگری نیز با همین موضوع منتشر می‌شود که معمولا از نمای بسته و با کیفیت پایین منتشر می‌شود و تصاویری از دو جریان آب با دو رنگ مختلف را نشان می‌دهد و باز آن را به محل اتصال دریای بالتیک و دریای شمال ربط می‌دهند!! این ویدئوها معمولا تنها بخش کوچکی از لحظه‌ی پیوستن دو جریان مختلف آب مانند اتصال دو رودخانه با یکدیگر را نشان می‌دهد که به دلیل اختلاف در رسوبات و مسیری که رودها طی کرده اند در لحظه‌ای که به هم می‌پیوندند طبیعی است اختلاف رنگی دیده شود اما خیلی زود و تنها چند قدم آن‌طرف تر مثل ترکیب هر دو آب دیگری با یکدیگر مخلوط می‌شوند و مسیر خود را ادامه می‌دهند و هیچ خبری از حائل و دیوار و … بینشان نیست! ضمنا هر دوی رودخانه‌ها جزء آب‌های شیرین محسوب می‌شوند. نمونه‌ی این رویداد طبیعی را می‌توان در محل اتصال رودهای سولیموز (Solimoes) و نگرو (Negro) در آمازون مثال زد.
نقشه محل اتصال این دو رود: http://goo.gl/Xml4Xi
——————–
بنابراین می‌توان گفت این رویدادها هیچ ارتباطی با آیات قرآن نداشته و هر یک داستان و دلایل خاص خود را دارند. اما مفسران عقیده دارند این آیات به وجود آب‌های شور و شیرین در زمین و یا تفاوت رود با دریا اشاره دارد که با اینکه رود به سمت دریا حرکت می‌کند اما مسیر خاصی برای خود دارد و اینکه این آب‌ها چطور برای مقاصد مختلف مانند ماهیگیری، کشتی‌رانی، یافتن مواد زینتی و …. به کار می رود.
با مرور دوباره‌ی این آیات نیز به سادگی می‌توان متوجه شد که آیات تنها به بیان مشاهدات و یافته‌های روزمره‌ی مردم آن زمان و تشبیهات مرسوم در قرآن اشاره دارد.
شکافتن رودخانه‌ها توسط کشتی‌ها اشاره به کار ماهیگیری است و وجود دیوار استوار بین آنها می‌تواند اشاره به وجود خشکی بین آب‌ها برای جدا شدن آب شور و شیرین (دریا و رودخانه) باشد.
عده ای نیز معتقدند اشاره‌ی قرآن به عدم ترکیب آب شور و شیرین به وجود قنات‌ها برای رسیدن به آب شیرین زیر زمین برمی‌گردد در حالی که در فاصله‌ای از همان قنات‌ها دریا (آب شور) وجود داشته است که با توجه به وضعیت زندگی و تجارت در آن زمان و شناخت اعراب از جغرافیا و علم در آن زمان هر دو دیدگاه به نظر درست می‌رسد. در برخی تفسیرها نیز از این آیات برداشت‌های تشبیهی و استعاری شده است. از جمله در این قسمت که آیت‌اله مکارم شیرازی تفسیر کرده‌اند:
« وسائل زینتى مختلفى از قبیل «مروارید»، «صدف»، «درّ» و «مرجان» از آن استخراج مى شود، و تکیه قرآن روى این مسأله، به خاطر آن است که روح انسان بر خلاف چهار پایان، داراى ابعاد مختلفى است، که یکى از آنها حس زیبائى است که سرچشمه پیدایشِ مسائل ذوقى، هنرى و ادبى مى باشد، که اشباع آن به صورت صحیح، و دور از هر گونه، افراط و تفریط و اسراف و تبذیر، روح را شاداب مى سازد، و به انسان، نشاط و آرامش مى بخشد، و براى انجام کارهاىِ سنگین زندگى آماده مى کند.»
و یا در بخشی از تفسیر المیزان می‌خوانیم:
«در این آیه شریفه مؤمن و کافر را به دریاى شیرین و شور مثل مى زند، و یکسان نبودن آن دو را در کمال فطرى بیان مى کند، هر چند که در بسیارى از خواص انسانى و آثار آن مثل همند، ولى مؤمن به همان فطرت اولى و اصلى خودش باقى است، و در نتیجه به سعادت حیات آخرت، و دایمى خود مى رسد، ولى کافر از آن فطرت اصلى منحرف شده، و وضعى به خو گرفته که فطرت انسانى، آن را پاک و خوشایند نمى داند، و به زودى صاحبش به کیفر اعمالش معذب مى شود.پس مثل این دو قسم انسان مثل دو دریاى شور و شیرین است، که یکى بر فطرت آب اصلى اش، که همان گوارایى باشد باقى است، و دیگرى (به خاطر اختلاط با املاح) شور شده است، هر چند که در بعضى از آثار نافع شریکند، چون مردم از هر دوى آنها ماهى مى گیرند، و یا مرغابى شکار مى کنند، و یا زیور مروارید استخراج مى نمایند، و یا صدف و مرجان مى گیرند.»
تفسیر آیات در تفسیر نمونه (وب‌سایت آیت‌الله مکارم شیرازی)
تفسیر این آیات در وب‌سایت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی
تفسیر آیات در تفسیرالمیزان علامه طباطبایی
همه‌ی تفسیرها و ترجمه‌ها از سوره‌ی الرحمن آیات ۲۱ به بعد در سایت تبیان
تفسیر و ترجمه در سایت آیت‌الله مکارم شیرازی (باید از سمت چپ سوره و آیه انتخاب شود)
——————–
 

 

 1 نظر

هدیه

03 مرداد 1394 توسط ارباب

 

 

امروز روز زیارتی پیامبر صلی الله علیه واله است امروز را به جهت شادی پیامبر که میفر ماید به جهت اتمام مکارم اخلاق

مبعوث شدم با هرکس برخورد میکنیم باتبسم باشیم واگر چنانچه موردی پیشامد کرد برای عصبانیت با گفتن لااله الی الله

شیطان را دور کنیم وثواب آن را هدیه به پیامبر کنیم ایت الله نوری همدانی در یکی از جلسات اخلاق خود فرمودند برای

اینکه کارهای شما برکت بگیرثواب آن را هدیه به پیامبر کنید التماس دعا همین الان صلوات بفرست برای شادی قلب رسول

الله

 

 

 

 

 

 نظر دهید »

غروب

02 مرداد 1394 توسط ارباب

 

سلام عزیزان غروب جمعه اخرین ساعت ان متعلق به یگانه دختر پیامبر فاطمه زهرا سلام علیها است

نقل می کنند دختر پیامبر به بلال می فرمودند به بالای پشت بام برو هر زمان نصف خورشید در پشت

کوه قرار گرفت منا خبر کن تا دعا کنم این ساعت را از دست ندهیم 

التماس دعای 

اللهم عجل الولیک الفرج



 

 

 غروب

 نظر دهید »

همت

01 مرداد 1394 توسط ارباب

وصیت

 نظر دهید »

غواص

01 مرداد 1394 توسط ارباب

غواص

 نظر دهید »

حجاب

01 مرداد 1394 توسط ارباب

حجاب

 نظر دهید »

یادی از عالم باقی

01 مرداد 1394 توسط ارباب

امروزپنج شنبه روز زیارتی امام عسگری علیه السلام است در مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی روایتی از معصوم بیان

میکنند که روز قیامت یکی از سوال کنندکان روزها هستنند که آیا حق انان را به جا اوردیم یا نه ؟که حق روزها خواندن

زیارت مخصوص ان روزها است .التماس دعا

از طرف دیگر در روایاتی که از معصوم بیان شده اموات در قبور خود حاضر میشوند وانچه که از عالم دنیا به آنان میرسد

از ان بهرمند میشوند پس همه باهم برای شادی روحشان صلوات بفرستیم

 نظر دهید »

جناح ذل

31 تیر 1394 توسط ارباب

 

برای تواضع وگسترش جناح ذل برای پدر ومادر کمی نگاه به گذشته کافی نیست؟

تکبر

 نظر دهید »

لباس

31 تیر 1394 توسط ارباب

 لباس 

 نظر دهید »

اخلاق

31 تیر 1394 توسط ارباب

اخلاق


اصول پیامبر در بر خو ردبا دیگران  و تبلیغ اخلاق بود سر چشمه هم

گرفتاریها ندانستن روش بر خورد وعمل نکردن در اخلاقه دوستان


موافقید؟




 نظر دهید »

حجاب

30 تیر 1394 توسط ارباب

حجاب

حجاب فریضه ای است که ترک آن فرصت قضا ندارد.

 نظر دهید »

مذاکرات

30 تیر 1394 توسط ارباب

هسته ایهسته ای


دوستان یک ماه بندگی وسر سپردگی وقران به سر گرفتن در شب احیاء ،مارا به عمل کردن به دستورات واعتماد به ان وادار کرد ؟برای مثل در این ماه به رسم گذشتگان وسفارش ائمه حداقل یه حتم قران خواندیم در سوره قلم از ایات چهارم به بعد دستور داده از کافران پیروی نکنیم وبعد  پیامبررا آگاه میکند که انان اهل مداهنه وامتیاز گیری هستن واز تو هم همین انتظار را دارند بعد ما در همان شبها که داشتیم این ایات را میخواندیم درهمان زمان برخلاف این سخنان عمل میکردیم مگر میشود به یک نفر بگی دوست دارم ودر همان زمان یه کشیده بزنی به صورتش ما با ید تکلیف خودرا با خدا ودستوراتش روشن کنیم یا مسلمانیم و به د ستورات خدا وفرمانهایش اعتماد داریم ویا فقط اسم مسلمانی را یدک میکشیم ودر باطن …….واقعا در مذاکرات ما بردیم وهیچ امتیازی ندادیم ودشمن نشست وامتیاز داد وبعد ایا دشمن بر سر تعهدات خود می ماند   تفسیر سوره قلم  همه انچه راکه در لوزان بیان شده را برای ما روشن میکنه وبهتر نیست که مردم را   اگاه کنیم وفقط قران لقلقه زبان ما نباشد   

 نظر دهید »

ایام فاطمیه

22 اسفند 1393 توسط ارباب

 نظر دهید »

تقارن ایام فاطمیه با نوروز

22 اسفند 1393 توسط ارباب

 


ادامه »

 1 نظر

نیاز یا میل

04 اسفند 1393 توسط ارباب

ادامه »

 1 نظر

مذاکرات

09 بهمن 1393 توسط ارباب


دوستان این عکس به ما چه می گوید؟

 1 نظر

نامه

05 آذر 1393 توسط ارباب

سلام بر شما زمینیان که یک زمانی باشما بودیم در بهشت از

کلاس امام حسین بهره بردن چنان حلاوتی دارد که

حتی یک ثانیه به فکر گناه بودن در دنیا ارز ش ندارد که تورا از

این کلاس محروم کند.

 

 

امضا شاگردان کلاس امام حسین

 2 نظر
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

بهشت

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

Random photo

تربیت فرزند

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس